Hjo till Kungslena  ca 44/50 km

Vandra mellan Hjo och Kungslena och upptäck platser som N Fågelås, Almnäs, Klämmesbo, Orleka, Fröjered och Hömb.

Utefter leden finns det ett flertal informationstavlor och skyltar som berättar om intressanta platser. Leden är i sin kortaste version 44 km. Om man väljer de extra slingor som finns utstakade blir den ca 50 km. Mer information finns vid varje kyrka och i Korsgården.

Mer information hittar du också på www.pilgrimslederskaraborg.se  eller skicka e-post till info@pilgrimslederskaraborg.se

Denna led knyter an till pilgrimslederna i Skaraborg och erbjuder möjligheten att vandra mellan de två medeltida pilgrimsorterna Vadstena och Skara. Sommartid finns möjlighet att färdas över Vättern och på Östgötasidan kan man vandra mellan Hästholmen och Vadstena. Från Kungslena kan man vandra mot Gudhem eller så kan man välja leden söder ut mot Skörstorp och Ätradalen. 

Önskar du transport över Vättern - ring 0500-917252

 

Klicka för VANDRINGSKARTA,  HJO - KUNGSLENA och om KLÄMMESBO, BOENDE o MAT och KARTA

Man kan även bli medlem i vår förening "Pilgrimsled Hjo-Kungslena ideell förening". Det kostar 50 kr som sätts in på bg 142-3334 och så skickar man ett mail till  info@pilgrimslederskaraborg.se .  

Att bli medlem i Pilgrimsled Hjo-Kungslena ideella förening innebär att:

Du kommer att få information om vad som händer på och omkring vår led.

Du kommer att få inbjudan till spännande träffar framöver med inriktning på pilgrim.

Du får möjlighet att marknadsföra boende, mat och annan service som du kan erbjuda utmed leden på hemsidan www.pilgrimslederskaraborg.se

Du är, genom din medlemsavgift, med och stödjer underhållet och marknadsföringen av leden samt stödjer de aktiviteter som sker utmed leden.

 


 

I Klämmesbo Missionshus erbjuds enkel övernattning, tillgång till kök och toalett.

Möjlighet att beställa kvällsmat, frukost och matsäck till nästa dags vandring.  

Ring Berit 0502-32027 eller 070-388 09 33