Gästbok 2010 - 2011                                 Gästbok

 

Hej alla pilgrimer och vandrare! Här kan ni komma med tips och råd eller utbyta erfarenheter från vandringar ni gjort eller ska göra. Kanske någon som vill ha sällskap på en vandring? Skriv fritt från hjärtat. Observera att alla inlägg är offentliga och kan läsas av alla. 

 Välkomna till en pilgrims tankar och dagbok - Pax et Bonum!

Antal inlägg: 24

Ditt namn:

Din e-postadress:

Din hemsida:

Ditt meddelande:

:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove)
:O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden

2016-08-04 16:41:20 - Helena Nijad, helenanijad@hotmail.com, gratisspin.com

Hej hej,
Jag hade tänkt ta mig ut på en liten vandring i oktober. Är det nån som vill följa med?

2016-08-04 16:35:50 - Lucaslillen, www.martingale.se

Om ni fick lista de 5 viktigaste sakerna att ha med på en vandring i ryggan, vad skulle det då vara?

2011-10-13 11:48:08 - Marie, marie.wennerholm@skara.se, www.skara.se/turism

Har nyligen pratat med Hasse Kjell och han berättade att han håller på och röjer utefterleden samt ser över skyltning m.m, en del förbättringsåtgärder är alltså under arbete avseende sträckan Falköping-Varnhem och Kungslena-Gudhem:)

2011-10-03 21:34:42 - Gunilla Kloo, gunilla.kloo@svenskakyrkan.se

Vi vandrade nyligen från Falköping till Varnhem Det var ganska blött och kladdigt i leran på några ställen på vägen uppe på Mösseberg. Vandringsstövlar eller kängor är helt klart att rekommendera. Nere utmed Hornborgasjön var det bra på träspångarna, men ett ställe nära fågelutkiken var som en smärre bäck. Tack vare att en av oss hade stövlar och kunde handräcka och dra oss över så kom vi över. Annars hade det nog inte gått. Det var också rejält blött uppe på Billingeberget mot Varnhem. Man fick hitta andra vägar runt pölarna en bit upp i skogen ibland. Men det gick bra också. Man får vara lite flexibel så går det bra.

2011-07-21 13:05:47 - Carolina Kjell, info@pilgrimsgardenskara.se, www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=644635

Hej! Nya öppettider på Pilgrimsgården är:
Tis-fre 8-18 och lör 10-16. Välkomna att titta in hos oss på en kopp kaffe och en pratstund!
Ni är också välkomna att ringa oss om ni har några frågor, vårt nummer är 0511-262 .72

Jag kan passa på att tipsa om att Pax-vandringen, den stora pilgrimsvandringen till minne av Dag Hammarsköld, passerar Skara nu i helgen, på lördag går de från Varnhem till Skara, och på måndag går de från Skara till Norra Vånga. Välkomna att hänga på! (flower)(flower)

2011-07-19 18:54:56 - Ulrika Johansson

Hej
Har precis kommit hem från en pilgrimsvandring mellan Varnhem och Gudhem. En härlig promenad med god matsäck, trevligt sällskap och en underbar utsikt. Det har varit varierad terräng och många tillfälle till trevliga avbrott men tyvärr är rundan dåligt märkt vilket gjorde att vi gick fel många gånger och att det blev någon mil extra. En underbar dag som hade blivit ännu bättre om rundan hade varit bra märkt.
MVH Ulrika Johansson

2011-07-17 18:25:31 - Karl Erik Appeby, keappeby@comhem.se

Läser om Karin Ekroths upplevelse av sin vandring. Det är riktigt att det är lite svårt att hitta Olofmarkeringar inne i Skara stad. Klistermärken på lykt-stolpar är inte så bra. Den lummiga ravinen finns cirka 5 km från Skara. Men det är högt gräs även där. Allt detta visar på hur viktigt det är med tillsyn och underhåll av leden.

2011-07-14 16:42:50

(inlove)

2011-07-06 10:54:04 - Karin Ekroth Karlsson, karin.ekroth.k@telia.com

Hej.Igår vandrade jag mellan Skara och Husaby.Visste inte var jag skulle börja gå,men hade kopierat sidor ur "Pilgrimsvandra i Skaraborg",så jag visste att Domkyrkans norra port,skulle vara lämplig utgångspunkt.(Har varit där innan och rekognoserat,men inte hittat en enda stolpe med S:t Olofskorset på)Det fanns ingen nu heller,men jag träffade en man som visste var Djäknestallet låg. Där var öppet kl 09.00 på morron, och tjejen där visade vart jag skulle börja min vandring.
På ett par ställen fick jag leta efter stolpar i vägdelningar,annars bra skyltat.Tur det, för vägbeskrivningen jag hade,var svår att gå efter.Nån lummig ravin som inbjöd till fikapaus,såg jag t.ex.inte till.Avstånden var också svåra att förstå för nån som inte var från trakten. Jag trodde att jag skulle kunna fylla på min vattenflaska nånstans utefter leden,men fick vänta tills jag kom till Skälvum.Det var mindre bra förstås.Hade varit bra att veta det innan. Vid Ova kyrka,fanns ett elstängsel nere vid bron över ån.Som tur var stod,av en händelse,en kille där som visste att det var så.Det fanns nämligen ingen skylt på tråden.Det hade kunnat bli en otrevlig överraskning.
På sina ställen växte gräs och brännässlor meterhögt på "stigen".Det var inte särskilt trevligt.Kanske skulle gå att röja lite sånt.
Annars var det en fin vandring.Många olika sorters terräng och landskapsbilder. jag ska vandra Husaby-Forshem också,men det får vänta till hösten.Då hoppas jag alla flugor och myggor som jag nu träffade på,gett sej av.
När jag kom fram till Husaby,möttes jag av flera glada och trevliga "tjejer"i köket,i huset bredvid kiosken.Dom fixade våffla med sylt och grädde,och en tillbringare med saft.Gissa om det smakade underbart?!!
Så stämplade jag mitt "pass"i kyrkan,och blev sen hämtad av min man,för hemfärd till Karlstad. Karin.

2011-06-14 20:31:34 - Christian Josefsson, christian.josefsson@svenskakyrkan.se

Den 13 juni - 22 juli ber vi middagsbön eller firar pilgrims-mässa måndag - fredag klockan 12:00 i Gudhems kyrka. Middagsbön ber vi mån, ons, tors och fre. Pilgrimsmässa firar vi på tisdagar.
VÄLKOMNA!

2011-06-10 07:51:32 - Johanna Andersson, Johanna.Andersson@skara.se, www.skara.se/turism

Den 19 juni är du mycket välkommen till invigningen av: 586 meter i Vallebygden.
Anmäl er till Johanna Andersson :)

2011-05-10 21:41:32 - Barbro Westergren, barbrowestergren@msn.com

12 juni kl. 10.00 i Skörstorps kyrka -invigning av steg 2 i våra pilgrimsleder över Falbygden: Smula Ås-Vartofta-Åsaka-Kälvene-Skörstorp-Mularp-Åsle-Tiarp till Reastorp. Efter invigningsceremonin vandrar vi delar av nya sträckan. Välkomna!

2011-05-10 21:35:02 - Barbro Westergren, barbrowestergren@msn.com

Hej Helene! Tack för dina synpunkter på vår led Brattelid - St Olofs kyrka, Falköping. Vi är precis klara med uppföljningen av denna sträcka och har då konstaterat att vi skall sätta upp en informationstavla vid Brattelid med broschyrställ. För övrigt har det inte framkommit att det är svårt att hitta, därför skulle vi vara mycket tacksamma om du kan precisera lite närmare var det var svårt att hitta eller chans att gå vilse. Vad jag förstår hade ni inte vår informationsbroschyr med karta med er.I denna framgår det att uppe på Ålleberg följer man naturvårdsverket orange markering.
Vi kommer att sätta upp fler informationstavlor längs med leden, som vi hoppas skall underlätta vandringen.Bara synd att vi inte hunnit med det ännu. Till den 12juni när vi inviger ytteligare en delsträcka skall detta vara klart.
Än en gång tack för dina synpunkter, för sådana är värdefulla för oss. Vi vill ju att vandringen skall vara en njutning och inte en frustration.
Med bästa hälsningar
Barbro
ordförande Pilgrimslederna Ätradalen - Falbygden (heart)

2011-05-08 20:09:40 - Helene Ottosson, heleneottosson@me.com

Hej!

Vi är flitiga vandrare och har vandrat de flesta pilgrimslederna i Skaraborg. I helgen har vi vandrat från Brattelid till Falköping. En fantastiskt fin led. Men vi har ett starkt klagomål och det är att leden är mycket dåligt utmärkt. Ni måste göra tydligare skyltar när man ska svänga av en väg framför allt. Uppe på Ålleberg såg vi knappt några skyltar alls, men eftersom vi känner till terrängen sedan tidigare så kunde vi ändå göra vandringen. Detta är inte första gången vi upplevt detta. även vandringen från varnhem till Falköping var dåligt utmärkt. När vi gick den missade vi att svänga av och gick nästan en mil fel! Detta ger ingen ro i själen, vilket jag tycker man ska uppnå när man vandrar. Dessutom var det svårt att hitta vart man skulle börja vandringen i Brattelid. Det kunde väl finnas skyltar som visar tydligt vart en vandring börjar. Hur ska turister från andra delar av Sverige eller utlandet hitta om inte ens vi Skaraborgare gör detta!!! Hoppas på bättring!!! Heléne

2011-04-20 13:24:22 - Pilgrimsagne, agne.josefsson@svenskakyrkan.se, www.svenskakyrkan.se/skarastift

Pilgrimsgården i Skara håller öppet 30 maj- 20 augusti ti - lö 10 -18. Välkommen!(flower)(flower)

2011-02-18 17:14:19 - keijo, keijo.leppioja@hotmail.com

Tack till Herren för alla evenemang för tack till Herren och våran tro för lön efter många års väntan för ny är det gyllene tid för att vittna om Jesus till folk och be frälsning till dem tack,var välsignat ,keijo södertälje

2010-07-07 10:17:40 - Pilgrimsagne, agne.josefsson@svenskakyrkan.se, www.svenskakyrkan.se/skarastift

Välkommen att göra kortare pilgrimsvandringar i Skara nu i juli och en bit in i augusti. Tisdagar 14.00 stadsvandring, torsdagar Museitåget kl.17.00 därfter vandring tillbaka till domkyrkan.

2010-07-06 22:23:10 - Mikael Kjell, mikael.kjell@sunnersberg.se, www.sunnersberg.se

På fredag 9/7 öppnar vi Pilgrimscafe i Sunnersberg. Därefter öppet torsdag o fredag 15-18 under juli.
På lördag 10/7 14.45 vandring 3 km mellan Sunnersberg o Gösslunda medtag eget fika.
P.S På semestern vandrade vi på Dyrön utanför Tjörn, Fascinerande led 5 km kuperat rekommenderas.:)

2010-06-08 10:51:12 - Viktoria, viktoria.unosson@svenskakyrkan.se, www.svenskakyrkan.se/falkoping

Hej!
En rättning till öppettiderna. S:t Olofs kyrka i Falköping har numera öppet varje dag kl 07.00-15.00 året runt. Vi vill gärna tipsa om vår pilgrimsmässa som firas varje onsdag kl 08.30 i S:t Olofs kyrka. En bra start på pilgrimsvandringen. Varmt välkomna!

2010-05-25 12:14:23 - Inger Lindeskog, inger.lindeskog@svenskakyrkan.se, www.svenskakyrkan.se/trollhattan

Ett tag till kan ni följa vår vandrings dagboksanteckningar här.
www.svenskakyrkan.se/default.aspx?di=106830&ptid=0

2010-05-25 12:09:57 - Inger Lindeskog, inger.lindeskog@svenskakyrkan.se

En 10-hövdad skara anlände Skara på pingstaftons kväll. Då hade vi vandrat i fyra dagar, ända från Trollhättan. Det var underbart att höra kyrkklockorna ringa och få sjunka ner i kryptan en stund och tacka Gud tillsammans.

2010-05-09 21:10:42 - Barbro Westergren, barbrowestergren@msn.com

Vi har klarat det! Invigt Pilgrimsdelen Ätradalen(Brattelid) till St Olof i Falköping 4 mil. En fantastisk vandring i regn och sol med pilgrimsmässa i Vårkumla gamla fina kyrka och invigningsceromoni med vår egen pilgrimskaka.Du kan börja din vandring i Brattelid och gå ca 14 mil markerad pilgrimsled till Forshem. 23 maj är allt klart! Väl mött på vägen.;)

2010-05-06 10:29:20 - Mikael Kjell, mikael.kjell@sunnersberg.se, www.sunnnersberg.se

Hej! Det är verkligen roligt att det är så mycket på gång nu. Igår började också uppmärkningen av leden mellan Sunnersberg och Råda. Ser fram mot vandringarna i Kristi himmelsfärd o Pingst:)

2010-04-20 14:10:22 - Pilgrimsagne, agne.josefsson@svenskakyrkan.se

Redan vandrar folk på fält och i skogar. Snart kan man gå skyltad led ända från Falköping till Forshem!
Välkomna till Pilgrimsfesten i Skara i pingst!