Pilgrimsvandringar / kulturvandringar genom Sverige

Ta Nissan till pilgrimsvandringen

Det är en rogivande och härlig känsla att gå en pilgrimsvandring. Både i Norden och på kontinenten finns det många vandringsleder att välja mellan. Lättaste sättet att ta sig till en vandringsled är med bil. Ett bra och pålitligt bilmärke att satsa på är Nissan.

Skaffa Nissan

Bästa sättet att köpa bilar från Nissan är genom att börja på nätet. Nissan är ett japanskt märke som håller år efter år. En perfekt bil för dig som vill vara säker på att bilen startar på morgonen, att du garanterat kommer till jobbet och att den är skön att köra när du ska åka på semester. Det finns många modeller att välja mellan och du hittar lätt en modell som passar dig och dina medvandrare i livet. För att köpa bilar från Nissan går du in på Holmgrens Bil som har ett stort utbud av Nissan, Ford och BMW. Du kan välja mellan privatleasing, avbetalning eller företagsleasing.

Pilgrimsvandra

Intresset för att pilgrimsvandra har ökat de senaste åren. Många känner ett behov av att få varva ner, bearbeta existentiella frågor och vandra tillsammans med människor som också vill ta livet på allvar. Vissa vandrare tror på Gud, andra är sökare och en tredje grupp vandrar för att få klarhet i sina tankar. Det som är skönt med att ha bil är att du enkelt kan ta dig iväg till olika pilgrimsleder. Det finns både korta och långa vandringar att välja mellan, som Mariarundan på Omberg vid Vadstena eller S:t Olavsleden som slutar i Trondheim. Vill du ha en riktig utmaning vandrar du Santiago de Compostela. Det är faktiskt inte en vandringsled utan snarare ett nätverk av olika vandringsleder till Jakobs grav i Santiago de Compostela. Det finns också många pilgrimsleder i till exempel Tyskland och Frankrike.

En annan fördel med att ha bil är att en person eller grupp kan vandra, medan en person kör. Då kan ni se mycket, men har samtidigt friheten att börja en vandring där ni vill. Det kan också underlätta om du vill få med dig vänner som ännu inte upplevt det unika med en pilgrimsvandring. Genom att ha tillgång till bil kan folk känna sig tryggare inför vandringen, att det inte blir för långt att gå och att de alltid kan åka bil om de blir trötta eller får problem med skavsår.